Kies zelf de positie van de baleinen

Meestal wordt een vouwgordijn met baleinen afgewerkt, waarbij je kan kiezen om de baleinen voor of achter het vouwgordijn te plaatsen. Bij stoffen met een patroon worden de baleinen vaak vooraan geplaatst: zo kan het patroon mooi doorlopen. Bij baleinen voor wordt het vouwgordijn telkens om de twee baleinen opgetrokken, waarbij de pakkethoogte hoger is dan bij baleinen achter. Deze uitvoering geeft het vouwgordijn een strakker uitzicht.


Baleinen achter zijn minder opvallend. Hier wordt het gordijn aan iedere balein opgetrokken, waardoor de pakkethoogte minimaal is. Indien gewenst, is het ook mogelijk om het vouwgordijn om de twee baleinen op te trekken, maar dan wordt ook de pakkethoogte weer iets groter.


Een vouwgordijn zonder baleinen, ook wel roman genoemd, creëert een nonchalante look. Ook bij deze uitvoering is de pakkethoogte minimaal. Bij een standaard roman-vouwgordijn is voeren niet mogelijk.

Vouwgordijnen baleinen voor Vouwgordijnen baleinen achter Vouwgordijnen zonder baleinen

Kettingen

Polsen bij Annelies

Speciale vermelding nikkel zwart

VG ketting Ketting nikkel zwart Ketting zwart Ketting transparant Ketting wit Ketting grijs Ketting metaal nikkel

Sierboorden

Vouwgordijnen zijn niet alleen functioneel, ze zijn ook bepalend voor de sfeer. Wil jij jouw vouwgordijnen graag een extra touch geven? Dan kan je ze laten afwerken met een sierboord in een andere kleur of stof. Verschillende stijlen zijn mogelijk:


 • Verticale sierboord links en/of rechts (verschillende posities mogelijk)
 • Horizontale sierboord onderaan
 • U-vormige sierboord (verschillende posities mogelijk)


In opgetrokken toestand is de onderste boord van je vouwgordijn standaard onzichtbaar, maar optioneel kan het gordijn ook zo geconfectioneerd worden dat die zichtbaar blijft bij het optrekken.

Sierboord Sierboord 2

Speciale uitvoeringen

Ook voor schuine ramen, dakramen en veranda's biedt Inside de gepaste uitkomst. Dankzij de geavanceerde techniek van de Inside-optreksystemen is het mogelijk om in slope of oblique ramen vouwgordijnen op te hangen. Het vouwgordijn kan tot het laagste punt van de schuine kant opgetrokken worden.

Inside heeft heel veel oog voor detail. Zo zorgen wij dat (indien u dit op voorhand vraagt) alle baleinen doorlopen voor een optimaal zicht.

Vouwgordijn schuine ramen Vouwgordijn schuine ramen 2 Vouwgordijnen schuine ramen 2 Vouwgordijnen schuine ramen Vouwgordijn schuine ramen 3

Drie systemen

Finesse

 • Bediening met ketting of gemotoriseerd
 • Verkrijgbaar in wit, grijs en zwart (mits meerprijs: RAL-kleur)


X3 / X5

 • Bediening uitsluitend met ketting
 • Ideaal voor speciale uitvoeringen, zoals slope
 • Verkrijgbaar in wit, grijs en donkerbruin (mits meerprijs: RAL-kleur)


Maxi

 • Ontworpen voor vouwgordijnen tot 10 meter breed
 • Bediening met ketting of gemotoriseerd
 • Verkrijgbaar in wit (mits meerprijs: RAL-kleur)


*elk systeem is makkelijk te monteren dankzij een universele kliksteun

Inside Blinds Finesse systeem Inside Blinds X3 X5 systeem Inside Blinds Maxi systeem

Vlekken zijn soms onvermijdelijk en sneller gebeurd dan je denkt. Daarom ontwikkelden we bij Inside W.E.T. We zijn namelijk van mening dat jouw favoriete raamdecoratie de beste bescherming verdient.

W.E.T. - Water Elimination Technique- is onze exclusieve vlek- en vochtwerende bescherming waardoor vlekken geen kans meer krijgen.

W E T WET WET 2 WET 3

Nood aan advies?

Onze producten worden internationaal verdeeld vanuit verschillende showrooms in Europa maar worden stuk voor stuk in eigen atelier in Roeselare op maat gemaakt: 100% Belgische kwaliteit verzekerd!

Ontdek al onze prachtige stoffen en systemen en leer ze van dichtbij kennen bij een exclusieve Inside-verdeler in jouw buurt.

Vind een Inside-showroom
Vind een dealer Friso 10 Friso 30