Het verhaal van Inside Blinds

Dominique Nancy 7

Het is al meer dan 30 jaar geleden dat Dominique Lampe (CEO) zijn bedrijf, Inside Blinds, oprichtte. Op vandaag runt hij Inside met zijn vrouw, Nancy Dedeyne (COO).

Na enkele jaren in de weverij van zijn grootouders te werken vond hij het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan, weliswaar gelinkt aan zijn passie voor textiel. Hij startte in 1992 met Shadow Dream, een bedrijf die zich specialiseerde in de aan- en verkoop van zonwering. Na enkele jaren kreeg hij steeds de vraag naar vouwgordijnen en zo geschiedde ... Hij verdiepte zich in het product en merkte dat er bepaalde zaken beter konden dan wat er toen op de markt werd aangeboden.

Zo ontwikkelde hij het eerste compacte optreksysteem met koordjes in plaats van lintjes, wat nu wereldwijd de norm is geworden. In 1996 startte hij ook met zijn eigen productie en ontwikkelde hij het zelfregulerend hulsje, de knoopsgatmethode en ga zo maar verder.

Zijn succesformule was geboren: innovatieve producten met een onberispelijke kwaliteit. Tevreden klanten, daar gaat hij voor.

Learn More
Ontwerp zonder titel 2

Een blik op de geschiedenis

Daarvoor keren we terug naar het jaar 1935. Albert Lampe (grootvader Dominique) startte toen met een weverij. Uiteindelijk namen de ouders van Dominique die over en al heel vroeg moest hij meehelpen, zo werd het zaadje geplant.

Ook zijn studies waren hierop geënt en nadat hij een tijdlang in Italië - het centrum van textiel - heeft gewerkt, ging hij aan de slag in de weverij van zijn familie. Daar kon hij zijn creativiteit laten botvieren door het performanter maken van de weefmachines. Zo ontwikkelde hij, naast zijn liefde voor textiel, ook een passie voor innovatie.

Hij vind het (en nog steeds) fantastisch om zaken beter te laten functioneren en zo de kwaliteit van het eindproduct te optimaliseren.

Learn More
Abous us website Inside 1

Ondertussen heleboel producten aan het gamma toegevoegd

Sindsdien heeft Dominique weinig stilgezeten. In 2000 begon hij ook met de productie van overgordijnen. In de jaren die volgden kwamen daar één voor één nog paneelgordijnen, rolgordijnen en houten jaloezieën bij. In 2017 is de naam veranderd naar Inside Blinds en trok hij zo nog meer de kaart van innovatie open.

Sinds 2019 produceren we ook wandbekleding en daarbovenop werd Squid aan het aanbod toegevoegd. Zijn drijfveer was altijd om het ‘perfecte’ product te ontwikkelen en dat is nooit veranderd. Hij denkt constant na over hoe we de producten kunnen verbeteren en optimaliseren. En dat zal wellicht altijd zo blijven.

Learn More
Zonnepanelen nieuw gebouw

Een blik op de toekomst

De komende jaren zal de focus vooral liggen op de omschakeling naar een milieuvriendelijk productieproces. Tegen 2025 moet alles milieuvriendelijk, gerecycleerd/ recycleerbaar, afbreekbaar of self sustainable zijn.

Op vlak van producten werken we enkel nog met grondstoffen die sustainable zijn. Onze stoffen worden bijvoorbeeld ontwikkeld met garens die gerecycleerd zijn of volledig gerecycleerd kunnen worden. Onze aluminium profielen worden voor 95% gemaakt uit gerecycleerd aluminium, dankzij onze 3D-printers vermijden we massaproductie, onze W.E.T.-behandeling is volledig milieuvriendelijk en ga zo maar verder.

Bij alles wat we doen stellen we ons de vraag wat de impact ervan is op het milieu. Zo worden nieuwe ontwikkelingen steeds aan de Inside Environmental Test - of kortweg I.E.T. - onderworpen. Op die manier zorgen we ervoor dat niet alleen wijzelf, maar ook onze toeleveranciers op een kritische manier kijken naar de invloed van nieuwe producten en onderdelen op het milieu.

Learn More
Familiefoto

Opvolging verzekerd

De drie dochters van Dominique hebben aangegeven het bedrijf verder te willen uitbouwen. De tweede generatie gepassioneerd textiliens komt er dus aan, en ook de derde generatie is al geboren.

De oudste dochter Shauni is verantwoordelijk voor HR en marketing. Stephanie is samen met mijn vrouw Nancy verantwoordelijk voor operations. Axelle is nog volop bezig met haar studies, maar ook zij staat te springen om mee in het toekomstverhaal te stappen.

Learn More

3 belangrijke pijlers

Screenshot 2021 08 25 at 17 26 26

Un design bien pensé

Tout commence par un design bien pensé. Une bonne conception ne se contente pas de l’apparence, mais se concentre également sur la facilité d’utilisation. Et chez Inside, en tant que pionnier du design, nous en sommes pleinement conscients. C’est pourquoi notre priorité absolue est de créer des designs étonnants qui excellent à tous les niveaux. Pour y arriver, nous disposons d’une équipe design interne excellente qui se consacre pleinement à la conception et à l’amélioration de nos produits. Nous recherchons et testons par exemple les caractéristiques uniques des tissus pour une facilité d’utilisation optimale et une longue durée de vie.

Une source d’inspiration pour votre intérieur
Grâce à nos années d’expertise dans les décorations de fenêtres, nous créons chez Inside une gamme de produits qui sont autant de sources d’inspiration pour votre intérieur. Chaque matériau apporte une émotion et crée sa propre intensité. Grâce au large choix de matériaux, styles, structures et qualités, vous trouverez sans aucun doute dans notre gamme la décoration de fenêtre qui apporte l’ambiance souhaitée à votre intérieur.

Learn More
Screenshot 2021 08 25 at 17 26 02

Innovation dans l'habillage de fenêtre

Chez Inside, nous aimons repousser les limites. En tant que pionniers du design, nous avons également un sens aigu de l’innovation. Nous répondons aux besoins changeants des consommateurs par des solutions originales., Nous investissons continuellement dans l’innovation et nous disposons de notre propre département R&D qui recherche quotidiennement de nouvelles techniques et possibilités dans le domaine des matériaux de haute qualité tels que :

- La nanotechnologie
- L'impression 3D
- La réalité virtuelle
- ...

En nous allons encore plus loin. Innover, ce n’est pas simplement l’innovation technique des produits. Nous recherchons également comment optimaliser les processus de production pour les rendre encore plus efficaces. Cela améliore à la fois nos produits et nos services et cela donne aux consommateurs une raison supplémentaire de choisir les décorations de fenêtre Inside.

Learn More
Screenshot 2021 08 25 at 17 26 19

Une attention pour une expérience client optimale

Un design innovant, bien pensé et élégant n’a du sens que lorsque le client est satisfait. Il va sans dire que chez Inside, le client passe toujours en premier.

Nous pouvons compter sur un large réseau de distributeurs fidèles, car nous sommes toujours à l’écoute de leurs besoins afin de leur fournir un service fiable. L’expérience client est notre priorité,
nous souhaitons répondre aux attentes de nos clients et proposons des services supplémentaires à
nos distributeurs ainsi qu’au client final: visites sur place, intervention de nos propres techniciens
(même à domicile), service d’installation et de mesure, etc

Contactez-nous
Processus de fabrication

Processus de fabrication